Om Oss och Klassföräldrar

Äspereds Föräldraförening

-För barnens skull

Vad vi är

-Vi värnar om barnens bästa i vår skola som har en integrerad förskola och fritidshem. Vår tanke är att sätta guldkant på barnens tillvaro.

Du som har barn i förskolan/skolan är välkommen som medlem. Det finns stora möjligheter att påverka beslutsfattarna genom ett konsekvent gemensamt arbete.

Årsvgiften till Äspereds Föräldraförening är 200 kronor per år och familj och är frivillig. Påminnelse om avgiften sker i början av varje nytt läsår Årsavgiften kan betalas in på Sparbanken Sjuhärads konto:8032-5, 4360073-3

Vårt syfte

att engagera sig i barnens vardag i skola, fritids, förskola samt på  fritiden

att verka för ett gott pedagogiskt arbete

att se till barnens intressen och behov

att vara en ideell, religiöst och politiskt obunden förening

att vara ett forum för information och debatt

att medverka till att frågor som du som förälder tycker är viktiga

lyfts upp till diskussion.

Våra möten

Vi har tre möten per år.

Dessa hålls sista onsdagen i september, november & mars. Föräldraföreningen har en styrelse som planerar och strukturerar våra möten

-men det är du som förälder som bestämmer innehållet.

På våra möten deltar även rektor och pedagoger från förskola/skola.

Förslag på frågor, tankar, idéer eller ämnen som du som förälder önskar ska tas upp på våra möten, kan läggas i den blå brevlådan i fritids entré eller mejlas till:

kontakt@asperedsforaldraforening.se

Om Äspereds Föräldraförening

Isabelle Claesson

Margareta Bäckäng

Torbjörn Rapp

Hemsida

Daniel Persson

Magnus Öhlander

Ida Halvorsen

Klassrepresentanter

Varje hösttermin utses två föräldrar i respektive klass till klassrepresentanter.

Dessa medverkar på föräldraföreningens möten.

Om du som förälder har frågor du undrar över eller vill ta upp kan du höra av dig till din klassrepresentant.

Mer om klassföräldrarnas uppdrag (klicka för folder)

Två klassföräldrar per klass/avdelning väljs under föräldramötet i september och uppdraget gäller ett år.

Som klassförälder ser vi att du deltar och representerar ditt barns avdelning eller klass på föräldraföreningens möten. Om du av någon anledning inte kan närvara ber du den andra klassföräldern eller någon annan förälder att delta.

-Klassföräldrar tar med tankar och funderingar från andra föräldrar till föräldraföreningsmötet. I klassförälderns uppdrag ligger att vara en länk mellan elever och föräldrar till föräldraföreningen.

Klassföräldrarna ansvarar för att samla in pengar och köpa en sommargåva till lärarna i respektive klass/förskolegrupp. Till julgåvan uttas en bestämd summa ur föräldraföreningens kassa som skänkes till välgörande ändamål.

Föräldraföreningens möten är alltid sista onsdagen i september, november och mars månad.

Mötet börjar kl. 18.00 och avslutas kl. 20.15.

Plats: Äsperedskolans matsal

Varmt Välkommen